Make your own free website on Tripod.com

energy.jpg

Artikel

Utama | Rawatan | Caj | Hubungi | Artikel | Produk | Kursus | Iklaneka

handr.jpg

Manzil
 
Dalam menangani masalah sebarang masalah gangguan samada berbentuk spiritual atau zahir, amalan manzil ini amat mujarab sekali diamalkan. Elok diamalkan setiap hari.
 
Tanda-tanda penyakit misteri
 
Tanda- tanda ini boleh di ibaratkan seperti awan gelap ketika hendak hujan, lapar ketika perut kosong, haus ketika tekak kering atau jika kita mengidap sakit medic, kita akan di diagnos melalui tanda-tanda atau simptom-simptomnya. Begitu juga Penyakit Misteri ini, jika bekas tentu ada tanda-tandanya.
 
 
Gangguan Tenaga Luar

Kerap kali pesakit yang mengalami gangguan tenaga luar akan mengalami resah, gelisah, meremang, seperti di perhatikan & tidak tenteram pada waktu maghrib. Kerap kali juga pesakit akan merasa perasaan tersebut apabila waktu tengah malam, sukar tidur dan akan merasakan kadang-kadang seperti ada seperti ada benda yg bergerak dalam badan.
b
Kehadiran Jin
 
Untuk mengetaui hadirnya jin, maka perhatikan tanda-tanda ini :
Cara Mehadapi Jin
 
Dalam kehidupan seharian kita mempunyai adab atau tata tertib ketika berbicara atau bergaul sesama insan. Lain status lain caranya. Begitu juga dengan 'hamba-hamba' Allah ini, tentu ada tatacara dalam menanganinya.
.
 
Sihir
 
Dalam masyarakat melayu memang terkenal mengenai Ilmu Sihir. Ilmu Sihir ini selalu dikaitkan dengan Bomoh dan Dukun. Ia sering dirujuk dalam masyarakat kita sebagai perbuatan orang atau kemasukan syaitan.

Hadis
 
Hadis Aisyah r.a:
Rasulullah s.a.w biasanya bila ada seseorang yang mengeluh kerana sakit atau luka, maka baginda meletakkan jari telunjuknya ke tanah lalu mengangkatnya semula seperti mana yang dicontohkan oleh Sufian kemudian membaca:
بِاسْمِ اللَّهِ تُرْبَةُ أَرْضِنَا بِرِيقَةِ بَعْضِنَا لِيُشْفَى بِهِ سَقِيمُنَا بِإِذْنِ رَبِّنَا
Yang bermaksud: Dengan menyebut nama Allah, Debu tanah kami, dengan ludahan sebahagian kami, agar sembuhkanlah penyakit kami, dengan izin Tuhan kami.

Untuk Pertanyaan & Temujanji
Ariffin Suratman - 012 2271 579